dinsdag 23 februari 2016

Overlast Ursem

Samen werken aan een veilig schoolplein in Ursem.

Dinsdagavond 16 februari ging burgemeester Posthumus van gemeente Koggenland in gesprek met de politie, Bavoschool, de Langereis, SKIK, ouders en omwonenden om gezamenlijk tot een oplossing te komen voor de overlast rondom de Batter in Ursem. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat het essentieel is dat de verschillende partijen de handen ineen slaan om tot een oplossing te komen.

 

Tijdens de avond werden verschillende oplossingen aangedragen, die omgezet zijn in drie acties. De gemeente gaat mogelijkheden onderzoeken om de omgeving rondom de Batter veiliger te maken. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een camera, een hek rondom het terrein, het vastzetten van de roosters en het plaatsen van een licht op basis van een bewegingssensor. Medewerkers, ouders en omwonenden spreken jongeren aan op hun gedrag en melden overlast direct bij het meldpunt Koggenland via www.koggenland.nl/meldpunt en bij de politie via 0900-8844. De politie benadrukte dat het belangrijk is dat altijd een melding wordt gedaan. Hoe meer meldingen, hoe duidelijker dit probleem in beeld komt bij de politie. Gemeente Koggenland benadert jongeren actief voor activiteiten. Dit is een onderdeel van het plan van aanpak ‘Jeugd op straat in Koggenland’.

 

Burgemeester Posthumus kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst:

 

Aanwezigen hebben de problemen die zij ervaren duidelijk aangegeven. Het gaat voornamelijk om een stukje eigen veiligheid wat regelmatig in gevaar komt door intimiderend gedrag van hangjongeren. Het onderwijzend personeel van de scholen en de buitenschoolse opvang voelt zich regelmatig onveilig door dit gedrag. De omwonenden van de Batter ervaren overlast door vuurwerkexplosies, rondrijdende scooters en geschreeuw. De scholieren voelen zich onveilig. En er vinden regelmatig vernielingen plaats op het schoolplein. Onze jongerenwerker, medewerker Openbare Orde en Veiligheid en de politie hebben uitgelegd wat al gedaan is om deze overlast aan te pakken en aanwezigen spraken uit dat dit wel effect heeft: de overlast is minder, maar nog niet weg. De inzet om dit probleem samen aan te pakken is er en dat vind ik heel goed om te zien.’’

 

Bron: gemeente.

 

Het GBK heeft kenbaar gemaakt dat het niet beperkt dient te blijven bij het schoolplein.  Het daardoor verschuiven van de problematiek is onacceptabel. Het kan en mag niet zo zijn dat men zich zelfs in eigen huis niet veilig voelt. Gemeente Belangen vindt dat er op allerlei manieren contact met de ouders gezocht dient te worden, ondanks dat men in de zogenoemde ontkenningsfase blijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten